Informatie

Midden in de coronacrisis in 2020 kwamen cellisten Lidy Blijdorp, Ketevan Roinishvili en violiste Julia Philippens met elkaar in aanraking op een festival in Zuid Spanje. Gedurende de  lockdown-periodes in Nederland bleven ze elkaar opzoeken, gaven elkaar een inkijkje in hun verschillende muziekwerelden…. en maakten samen muziek.
De klassiek geschoolde cellisten verdiepten zich in Julia’s jazzwereld en Julia speelde na lange tijd weer Beethovenkwartetten en leerde van de Georgische Ketevan wat de verhalen waren achter de volksmelodieën van Tsintsadze.

Wanneer er zich een kleine opening voordeed om op te treden, grepen ze die aan om hun interesses te delen met het publiek op kleine concertjes in de Posthoornkerk, de Jardin Musical in Brussel en in het Concertgebouw op de “empty sessions”. Daar speelden ze muziek van Ravel, Charlie Parker, Beethoven en Tsintsadze.

Nu hun levens weer ingevuld zullen worden met eigen optredens in hun eigen specialisme willen ze nog een keer een speciale avond organiseren waarop ze samen deze leerzame periode van wederzijdse interesse willen vieren.

Verwacht een bonte avond met muziek uit verschillende werelddelen, achtergronden en stijl die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben.
En ontdek dat de weg die muziek afgelegd heeft totdat het u deze avond bereikt, niet alleen heel interessante is maar ook laat zien dat muziek geen label behoeft om begrepen te worden. Vandaar ook de titel van dit concert: Let’s just call it music! 

Samen met de Spaanse jazzpianist Xavi Torres, die met zijn laatste soloplaat Curiosity bewijst van alle muzikale markten thuis te zijn, daagt het viertal elkaar op het podium uit en laat op geheel eigen wijze zien hoe componisten met elkaar in verbinding staan en niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Muziek behoeft geen label om begrepen te worden… en ervan te kunnen genieten.

Kosten

  • Ticket €20,00
  • CJP: €14.00abcoude

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
donderdag 24 maart, 2022 20:15 22:30