Informatie

Een interactieve fietsroute door het prachtige landschap van het Westelijke Veenweidegebied waarbij je tussendoor getrakteerd wordt op diverse kunstprojecten, rondleidingen en workshops: dat is de Wij.land Inspiratieroute.

Vanaf 31 juli kunnen cultuur-, natuur-, en fietsliefhebbers volop genieten van deze inspirerende fietstocht. Tijdens de rit kom je verschillende locaties met diverse activiteiten. Naast de boerderijwinkels, een vogelhut, workshops, en rondleidingen bij de boer, zijn er op verschillende plekken kunstprojecten toegevoegd. De kunstwerken inspireren om na te denken over ons landschap en onze boeren. Initiatiefnemers Wij.land en Lisa Ruseler willen met de fietsroute burger, landschap en boer met elkaar verbinden. De initiatiefnemers willen overbrengen dat wij allemaal zorg en verantwoordelijkheid dragen voor een gezond landschap.

De fietsroute is 44 km lang en brengt je door verschillende polders en langs diverse Wij.land boerderijen. Je kunt de route iedere dag fietsen; er staan bordjes langs de route met QR codes, zodat je meer kunt lezen over de locaties.

Met de inspiratieroute word je niet alleen geïnspireerd door het landschap waar je doorheen fietst en de kunst van de boeren, maar ook door de verschillende kunstaspecten langs de route.

Bijzonderheden

In augustus, september en oktober zijn er verschillende dagen met rondleidingen op boerderijen langs de route, workshops en open ateliers.

Ontvang de meest recente updates door het project te volgen op Facebook of Instagram.

 

Programma

 

Op onderstaande website vindt u een kaart met alle deelnemers.

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
maandag 20 september, 2021