Informatie

Duo Leeghwater
Herauten op de Stelling,  17 sept 14.30 uur Fort bij Nigtevecht

Met wervelende muziek, met zang en gesproken tekst, met onverwachte instrumenten en het fort als spannend decor presenteren Duo Leeghwater en Henk Zwart de voorstelling ‘Herauten op de Stelling’. Het publiek wordt meegenomen in de intrigerende wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden. Maar…is hij ooit gebruikt?

Het is het verhaal van de forten en hun bewoners ten tijde van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, maar ook: wat gebeurde er op de forten en wie huizen er tegenwoordig? Een theatraal concert door Duo Leeghwater en Henk Zwart in een prachtig verscholen stukje verstilde natuur.

De voorstelling is ook geschikt voor families!

Duo Leeghwater – Marieke Wenink, altviool en Marieke Franssen, fluiten
Henk Zwart, zang en spel
Rudi van Hest, licht
Arthur Wagenaar, compositie

Deze voorstelling maakt deel uit van de erfgoedparade, een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. De erfgoedparade is een reizend feest van cultuur, verbinding en verwondering op unieke erfgoedlocaties. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. Daarnaast is het een innovatieve manier van omgaan met leegstaande gebouwen, die plekken van betekenis worden.

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
zondag 17 september, 2023 14:30

Andere categorieën