Informatie

Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken.

Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal.
Hij groeide op in het Brabantse dorp Dommelen in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer, maar zijn vrienden zagen in hem een jongen die meer thuishoort op een podium, dan op het voetbalveld: ‘Glodi maakte zijn verhalen vaak mooier dan ze waren. Of hij verzon dingen. Kwam hij thuis van voetbal, zei hij dat hij drie keer had gescoord. Belden zijn ouders de trainer, had hij niet eens gespeeld.’

Het wekte dan ook geen verbazing dat hij met succes de sprong waagde bij Comedyclub Toomler in Amsterdam. In 2017 deed hij auditie bij Comedytrain en er volgde een aspirant-lidmaatschap bij dit comedians-collectief. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.
Over hem schreef de jury: ‘Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.’

Kosten

  • Ticket €16,00
  • CJP: €11.00

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
zaterdag 22 januari, 2022 20:15 22:30