Informatie

Na een sabbatical toert het 45 lentes jonge Flairck door het jubelende land om haar gloednieuwe (25ste!) CD te lanceren: ‘Back Alive’. Het legendarische gezelschap wisselt kersverse composities af met meesterwerken die de tand des tijds glansrijk doorstonden: ‘De Stoomwals’, ‘Houten Bruiloft’, ‘Voorspel In Sofia’ en, als uitsmijter, ultiem pièce de résistance ‘Variaties Op Een Dame‘.

Eens ontketende Flairck een muziekhype onder jong en oud. In Nederland trok ze als eerste ‘popgroep’ de gevestigde theaterwereld in. Weldra overrompelde ze de rest van ons universum. Gevolg: platina platen, Edisons, Gouden Harpen en een fan-schare die reikt tot in de Verre Oriënt en Latijns Amerika.

Buiten de lijntjes der geijkte paden brengt Flairck cross-overs op het magistrale snijvlak van modern klassiek, celtic folk, world, freestyle jazz. Unheimisch onbestendige kruisbestuivingen, met frivool fluitspel, violen of bassen die symbiotische duels uitvechten, verknoopt met gedurfde, theatrale vondsten.

Met hart, ziel, zaligheid gaat Flairck door merg, been, roeien en ruiten. Oudgedienden Jeroen Goossens (fluiten/NL) en Pablo Ortiz (gitaar, bas/Mexico) en zij-instromers Joris Vanvinckenroye (contrabas/België), Anouk Sanczuk (viool/België) en Zhazira Ukeyeva (viool/Kazachstan) leveren menig ‘Gevecht Met De Engel’. Melting pot Flairck is onbegrensder dan ooit. Aartsvaders Erik Visser en Peter Weekers, drijvende krachten van het eerste uur, zien dat het goed is.

Kosten

  • Ticket €22,50
  • CJP: €16.00

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
donderdag 24 februari, 2022 20:15 22:30

Andere categorieën