Informatie

De vormen en kleuren van melkkoeien maken dat ze ideale modellen zijn om te schilderen. In deze unieke workshop schildert u aan de hand van levende modellen. Bij goed weer is de workshop buiten, bij regen of te harde wind in de stal. U kunt kiezen uit diverse levende modellen. Er wordt gewerkt op een 3D-doek van 50 x 40 cm met acrylverf.
Deelnemers krijgen begeleiding bij compositiekeuze, schildertechniek en kleuren mengen. Aan het eind van de workshop bespreken we de werken gezamenlijk.

Voor wie?
Voor iedereen! Het maakt niet uit hoeveel ervaring met schilderen je hebt of hoe oud je bent!

Waar?
Boerderij De Lindenhorst van Dick en Els van der Horst, Westzijde 17 in De Hoef (zie routebeschrijving)

 

 

Bijzonderheden

Materiaal?
Je werkt op een doek van 50 x 40 cm met acrylverf. Je werkt met kwasten, paletmes, sponsjes, creditcards e.d. Daarnaast kun je andere materialen gebruiken om je schilderij nog leuker of spannender te maken, zoals karton, touw, behang. Het enige dat je hoeft te doen is goed kijken, een leuke compositie bedenken en…. schilderen!
Ben je bang voor vieze kleren, dan pak je een schort en eventueel ook een paar handschoenen (acrylverf is moeilijk uitwasbaar als het eenmaal is opgedroogd!)
Alle materialen krijg je, je hoeft zelf niets mee te brengen. Breng je wel eigen materiaal mee, dan krijg je
€ 7,50 korting.

Begeleiding?
Je krijgt begeleiding bij compositiekeuze, schildertechniek en kleuren mengen. Op de foto hiernaast kun je zien dat de resultaten vaak erg verrassend zijn.

Nico van Oosten is sinds 1991 lid van Atelier de Kromme Mijdrecht en geef vanaf 2002 schilderlessen in olieverf en acryl. Hij volgde lessen van onder andere Niels Broszat, Karin Borgman, Tammo Schuringa, Mirjam Hommes, Adriaan van der Veer, Ellen Meijer e.a.. In 2010 werd hij tweede bij Expeditie 2010, de prijs voor de amateurkunst in de provincie Utrecht met een beeld van een koeienkop in hout. In juni rondde hij de 2-jarige basisopleiding beeldende kunst af bij de Nieuwe Academie in Utrecht.
Zijn werk kun je bekijken op www.nicovanoosten.exto.nl

Programma

10.30 uur: ontvangst met thee of koffie, kennismaken en instructie
11.00 uur: schilderen in de wei of de stal
12.45 uur: bespreken van de werken
13.15 uur: afsluiting schilderen en nabespreken

Kosten

De workshop kost € 35,00 p.p. (overmaken op NL 90 ASNB 0707 88 95 37 t.n.v. NLW van Oosten te De Hoef), inclusief een kopje koffie/thee, het gebruik van alle materialen én een doek van 50 x 40 cm.

Aanmelden

Aanmelding via e-mail bij Nico van Oosten: nicovanoosten@gmail.com 

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
zaterdag 14 augustus, 2021 10:30 13:15