Informatie

Laura Basten (07-02-1991) studeerde in 2012 af aan de Herman Brood Academie en in dit zelfde jaar pakte zij haar werkzaamheden als zangcoach op. In 2016 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast optreden, studiowerk en muziek maken (wat ze graag doet met haar rockband The Vet en haar Nederlandstalige project ZoutZand), is lesgeven een enorme passie van haar.

Ze geeft sinds 2014 les op de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, is sinds februari 2016 Vaste Zangdocent in de ODM (opleiding docent muziek) Pop-projectweek van het Conservatorium van Amsterdam.
Ook valt ze regelmatig in als zangdocent op de Herman Brood Academie.

In September 2017 is Laura gestart aan de opleiding Logopedie. Zo kan ze leerlingen met stemstoornissen ook verder helpen.

Ze vindt het ontzettend leuk om samen met een leerling aan de slag te gaan en het beste uit deze persoon te halen. De leerlingen krijgen bij haar de ruimte en rust om zichzelf te leren ontdekken. In haar zanglessen zul je niet alleen werken aan zangtechniek maar ook aan klankkleur, timing, expressie, uitspraak, performance, muzikale gehoor en zelfvertrouwen.