Informatie

Stichting ‘Klassiek in De Ronde Venen’ biedt een verrassend concertprogramma met klassieke muziek als uitgangspunt. Het karakteristieke en sfeervolle gebouw “De Morgenster” van de protestantse gemeente in Vinkeveen is het muzikale middelpunt van De Ronde Venen. Jong en oud kunnen hier (hernieuwd) kennis maken met de wereld die muziek heet.​
​’Klassiek in De Ronde Venen’ verzorgt jaarlijks drie gevarieerde concerten, uitgevoerd door muziekprofessionals uit de regio maar ook daarbuiten. Een doelstelling is daarnaast om jonge zeer talentvolle musici een podium te bieden om ervaring op te doen.
Belangrijk is bij kamermuziek de mogelijkheid om de muziek niet alleen te kunnen beluisteren, maar deze ook te kunnen beleven. Bij onze concerten vertellen de musici u graag iets over de achtergrond van de uit te voeren stukken en over de componisten. Deze informatie, het rechtstreekse contact met de musici, de ambiance en het feit dat u zich dicht bij de musicerende musici bevindt dragen allemaal bij tot een intense muziekbeleving.