Informatie

De Ideeën Werkplaats is op zoek naar mensen met ideeën. Ideeën om het leven van inwoners in De Ronde Venen mooier en beter te maken. Heb je een klein plan of een grote wens? Alle ideeën zijn welkom.

Wij bieden jou de kans om jouw idee verder te ontwikkelen. We doen dat door het organiseren van bijeenkomsten waar je je idee met anderen kunt delen, er met je meegedacht wordt en je je idee verder kunt ontwikkelen.

Hoe werkt de Ideeën Werkplaats?
Heb jij een idee dat voldoet aan de voorwaarden (zie spelregels)? Dan organiseren wij een Ideeën Werkplaats en nodigen wij Meedenkers uit. Deze Meedenkers komen uit een poule van enthousiaste mensen die het leuk vindt om mee te denken over de Ideeën van anderen. Deze poule bestaat uit inwoners, ondernemers, medewerkers van maatschappelijke organisaties en ambtenaren vanuit de gemeente. Na een korte presentatie van jouw Idee, volgt een brainstorm: hoe kan ik mijn idee realiseren? De Meedenkers denken na over deze vraag en geven handreikingen, tips, adviezen en praktische hulp waarmee de bedenker zijn Idee verder kan uitwerken.