Informatie

Het avontuur van New Cool Collective begon in 1993 in de Soul Kitchen in Amsterdam, waar Benjamin Herman en DJ Graham B de krachten bundelden. Hun samenspel van dj-sets en saxofoonspel legde de basis voor de achtkoppige formatie die een mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo speelt. Hun innovatieve benadering van muziek, die Latijnse ritmes combineert met DJ-cultuur en energieke jazz, leverde hen meerdere prijzen op, waaronder de Edison Jazz Award.

Door de jaren heen heeft de band niet alleen als een grote formatie opgetreden maar ook in kleinere settings, wat resulteerde in diverse albums met invloeden van afrobeat tot latin jazz. Ze hebben samengewerkt met legendarische artiesten en opgetreden op internationale festivals, waardoor ze een belangrijke speler in de Nederlandse jazzscene zijn geworden. Met 20 albums op hun naam en een breed scala aan samenwerkingen heeft New Cool Collective zichzelf bewezen als een veelzijdige en energieke groep die grenzen verlegt in jazz en aanverwante genres.

De band bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, en trompettist David Rockefeller. Tijdens dit concert speelt de band materiaal van het nieuwe album dat eind 2024 verschijnt.

 

“Een veelzijdige en energieke groep die grenzen verlegt in jazz en aanverwante genres”

Kosten

Normaal € 30,75
Prijzen zijn inclusief BTW en € 0,75 bespreekkosten.
U betaalt maximaal € 7,50 bespreekkosten per bestelling.

Info en tickets

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
zaterdag 17 mei, 2025 20:15

Meer evenementen van Theater Piet Mondriaan