Informatie

Stichting Spoorhuis Vinkeveen
Oude tijden herleven in het Spoorhuis zaterdag 14 september met de Jan en Alie Stoof Markt. Jan en Alie hebben in de 40 jaar dat zij hier woonden geschiedenis geschreven, onder meer met een maandelijkse rommelmarkt op zaterdag. Dat vieren we dit jaar op Open Monumentendag met de rommelmarkt, experts in de wachtkamer die je mooie spullen taxeren en heerlijk STOOF-vlees van Bob en Paulette van der Spruijt van hun BBQ – trein.

Programma

Het programma tussen 12.00 en 17.00 uur:

Verkoop je eigen spullen door een kraam te huren voor euro 25 of euro 50 per dag. Meer info: stuur een mail naar info@hetspoorhuis.nl.  Er zijn wat voorwaarden, zoals geen grote meubels of andere grote voorwerpen en geen commerciële verkoop – het moet echt van de rommelzolder of de eigen collectie komen! Voor professionele handelaren in antiquiteiten zijn er ook mogelijkheden. Kinderen die wat kleine spulletjes hebben kunnen met een kleedje komen, is gratis wel ff aanmelden via info@hetspoorhuis.nl

Verkoop je oude fiets(en) aan een nieuw baasje. Is gratis, meld je wel even aan via info@hetspoorhuis.nl en laat ff weten met hoeveel fietsen je komt.

Wij verkopen spoor-memorabilia uit de enorme collectie van spoorliefhebber Bart Boere, unieke objecten uit de geschiedenis van de spoorlijn Aalsmeer – Vinkeveen – Nieuwersluis (zie foto’s onder het programma).

Bob en Paulette van der Spruijt bereiden heerlijke STOOFvlees, verder hebben we STOOF peertjes en STOOF aal en nog veel meer lekkers.

Historische kaarten-kenners Jaap van de Bovenkamp en Klaas Pater verkopen die dag historisch kaarten, ook van Vinkeveen  en omgeving.
Altijd al gedacht dat die oude landkaart, prent, schilderij of kunstvoorwerp een lekker appeltje voor de dorst kan zijn? Laat het taxeren!

We vertonen die dag een film die ooit is gemaakt op een rommelmarkt van Jan en Alle – gratis toegankelijk hele dag doorlopend

Gert Tetteroo houdt 2 keer een verhaal over de bewoners van het Spoorhuis in de afgelopen 109 jaar.

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
zaterdag 14 september, 2024 12:00 17:00