Informatie

Je kind(eren) zijn het grootste deel van de dag thuis en zullen ongetwijfeld meer online zijn op social media, games, etc. dan je normaliter toelaat. Hoe ga je er in deze uitzonderlijke periode mee om? Hoe bewaak je de grenzen, hoe maak je werkende afspraken over beeldschermtijd en hoe begeleid en bescherm je je kind ‘online’? Dit en meer tijdens deze Zoom-workshop.

Deze Zoom-workshop wordt begeleid door Nancy Boot. Nancy woont inmiddels alweer ruim 25 jaar samen met Marc. Samen zijn zij de trotse ouders van dochter Lynn (2005). Nancy is vrijwilliger bij Ouders Lokaal en heeft sinds 2010 haar eigen bedrijf (High5) als loopbaan-en sollicitatiecoach voor vrouwen, www-high-5.nl.

Het zijn spannende tijden en er wordt heel wat gevraagd van je als gezin. Kinderen die de hele dag thuis zijn, online school, thuiswerken, geen clubjes of uitjes, weinig sociaal leven en veel thuiszitten. En we hebben er pas één week op zitten. De hele nieuwe thuissituatie kan veel spanningen opleveren binnen je gezin.

Anderzijds worden we uitgenodigd te verbinden met elkaar, voor elkaar te zorgen. Ook Ouders Lokaal wil zich tijdens deze Corona crisis blijven inzetten gezinnen te versterken. Wij zijn volop bezig om activiteiten voor ouders te organiseren via het videobellen van Zoom. Zo kunnen ouders elkaar veilig blijven ontmoeten, ervaringen/tips met elkaar delen en elkaar inspireren over de dynamiek van het opvoeden rondom Corona. Met als ultiem doel natuurlijk dat je gezin in balans blijft gedurende deze crisis.

Over Zoom
Met Zoom kun je met elkaar in groepsverband videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop of meeting’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Het is een mooi alternatief voor het echte fysieke contact.

Bijzonderheden

Deelname en aanmelding
Deelname is gratis na aanmelding. Omdat de Zoom Workshop net als onze andere workshops interactief is, hanteren we een maximum van 10 deelnemers. Wij zullen een tweede avond organiseren als de animo groter is. Aanmelden via de website!

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
donderdag 2 april, 2020 20:00 21:30

Meer 'activiteiten' van Ouders Lokaal De Ronde Venen