Informatie

Zeemanskoor Ahoy viert het 20-jarig bestaan met een feestelijke uitvoering.

Het koor werd 2 februari 2000 opgericht. Een aantal vrouwen vond dat er een zeemanskoor moest komen met mannen uit Abcoude en daarom besloten de Abcouse mannen om onder leiding van Joop Schouten, toenmalig directeur van de Piusschool, een koor op te richten.

De eerste repetities werden gebruikt om een repertoire op te bouwen voor de eerste uitvoering. Deze was gepland voor belangstellenden in de Angstelborch in Abcoude. Met medewerking van een paar lokale ondernemers werden liederenboekjes gemaakt en een bord met het logo van het koor. Ook voor de muzikale begeleiding was inmiddels gezorgd.
In de loop van de twintig jaar zijn er veel optredens geweest onder andere in de Rai, bij Sail Amsterdam, bij feestelijke evenementen van steden en dorpen in de omgeving, optredens in bejaardenhuizen, bij huwelijken en bijzondere plaatsen als de Keukenhof.
Om het feest een teken van 'verleden en heden' te geven worden een aantal oude liederen (van de eerste opvoering) afgewisseld met nieuwe liederen waarbij volop meegezongen kan worden.

Bijzonderheden

Om 14.00 uur zijn belangstellenden welkom. De toegang is gratis. De uitvoering begint om 14.30 uur.