Informatie

Op uitnodiging van Troupe A'dour, de organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, verzorgen zangeres Armida Klein en de pianist Aart de Kort op zaterdagochtend 7 juni 2014 een koffieconcert voor onder meer bewoners van het zorgcentrum Careyn Maria Oord. De aanvang is 10.30 uur. Dit concert is er een in een serie die Troupe A’dour samenstelt. De bedoeling is om de bewoners van het zorgcentrum te laten genieten van muziek, samen met hun familie, verzorgers en buurtbewoners.

Armida Klein studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze is een zangeres met een breed repertoire en schrijft teksten, liedjes en musicals. Haar zojuist uitgebrachte nieuwe single ‘Als jij niet bij mij bent’ is dan ook een lang gekoesterde wens die uitkomt.

Armida is muziekdocent aan het Scala College in Alphen aan den Rijn en was jarenlang artistiek leider van Musicalgroep EigenWijs in Nieuwkoop. Samen met producer en songwriter Evert Abbing heeft ze ‘Pophuis’ opgericht, een popschool met een zeer eigentijdse aanpak.

Aart De Kort studeerde aan de conservatoria in Den Haag en Amsterdam. Hij is werkzaam als pianist, organist, componist en dirigent. Ook geniet hij landelijke bekendheid als orgel- en piano-improvisator en schrijft hij bijzondere koorarrangementen.

Aart is organist van de Kathedraal Laurentius & Elisabeth te Rotterdam alsmede van de kerk OLV van Goede Raad te Den Haag en is tevens verbonden als pianist aan de Dansvakopleiding van het Kon. Conservatorium te Den Haag.

In 2009 werd hij door de Académie Arts, Sciences et Lettres te Parijs onderscheiden met de Médaille d’Argent voor zijn verdiensten voor de Franse orgel- en kerkmuziek. Daarnaast is hij dirigent van Vocaal Vrouwenensemble L’Amuze in Nieuwkoop.

Armida en Aart kennen elkaar al ruim 25 jaar en hebben in die tijd gezamenlijk talloze muzikale projecten opgezet. Al enige tijd treden zij ook op als duo onder de naam Kort & Klein met een repertoire variërend van klassiek, jazz, cabaret en pop.

Kosten

De toegang voor bewoners en begeleiders van het zorgcentrum en kinderen tot 12 jaar is gratis. Voor bezoekers van buiten bedraagt de toegang € 5,00.