Informatie

Deze bestaat uit 8 lessen van twee uur. U leert dan alles over de meest gebruikte Windowsprogramma’s, die we Apps noemen. Aan bod komen bijvoorbeeld de Apps :
Edge: Een app waarmee u op internet informatie kunt zoeken. (Vroeger heette dat programma Internet Explorer.) U leert van ons het bekende “surfen” over internet.
Mail: Dit is een app waarmee u kunt e-mailen. We leren u niet alleen hoe u berichten kunt verzenden en ontvangen, maar ook hoe u deze app naar uw eigen inzicht kunt inrichten en bijlagen (bijv. foto’s) kunt versturen.
Nieuws: Bij deze app kunt u actuele informatie krijgen over het wel en wee van de wereld om ons heen.
Weer: Bij deze app informatie over het weer. Niet alleen in Nederland, maar ook in onze eigen omgeving.
Op uw computer heeft u natuurlijk ook documenten staan en muziek, foto’s en filmpjes. Dit moet natuurlijk netjes geordend worden om het makkelijk en snel terug te kunnen vinden. Hiervoor gebruiken we de Verkenner App: We leren u mappen te maken, van naam te voorzien en orde te brengen in al uw gegevens op uw computer. Als uw pc opeens crasht (kapot gaat) is het van belang dat u al uw belangrijke gegevens ook op een andere plaatst hebt opgeslagen. Anders bent u alles in een klap kwijt. Daarom leren we u ook een back-up te maken op bijvoorbeeld een USB stick of externe harde schijf. Ook het werken in “the Cloud” komt aan bod.

Bijzonderheden

Als u nog niet eerder met een computer hebt gewerkt raden wij u aan eerst bij de Bibliotheek Mijdrecht de gratis training genaamd “Klik en Tik” te volgen. Dit is een uitstekende voorbereiding op het leren werken met Windows 10.
Uw typevaardigheid wordt hier ook geoefend. Want dat is een voorwaarde om met een computer aan de slag te gaan. Daarna kunt u met een gerust hart onze cursus Windows 10 volgen.

Kosten

€ 100,– (incl. cursusboek/naslagwerk)

Andere categorieën