Informatie

Wandel langs riviertje het Gein, historische dijken en twee forten: Fort bij Abcoude en Fort bij Nigtevecht.

Het Liniepad ligt op het zuidoostfront van de Stelling van Amsterdam. Je wandelt langs forten en batterijen en over een liniedijk van het historische verdedigingswerk. De wandeling biedt je een weidse blik over het Utrechtse landschap met water, molens en langgerekte landerijen.

De wandelroute is bewegwijzerd met blauwe pijltjes.

Bijzonderheden

Stelling van Amsterdam

In tijden van oorlog kon het land rond Amsterdam onder water gezet worden. Vanaf forten en batterijen hield men de vijand onder vuur. Tot in de 20e eeuw moest deze verdedingslinie, de Stelling van Amsterdam, indringers op afstand van de hoofdstad te houden. Op deze plek stond je dan nog net met droge voeten…De Stelling van Amsterdam is tussen 1870 en 1915 aangelegd en is 135 kilometer lang. De Stelling bestaat uit dijken met dammen en sluizen, terreinen die onder water konden worden gezet (inundatie) en niet minder dan 46 forten en batterijen. Natuurmonumenten beheert negen forten van de Stelling waaronder de forten die je tijdens deze wandeling zult zien.De Stelling van Amsterdam is nooit als verdedigingswerk gebruikt. Zo bleef een uniek militair en waterstaatkundig monument bewaard. In 1996 is de Stelling toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Kosten

onbekend

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
woensdag 23 december, 2020 09:00 17:00

Meer 'Sport en Bewegen' workshops & cursussen

Het Bellopad

Het Bellopad, vernoemd naar een befaamde locomotief, is een natuur- en cultuur-wandeling van 19 km van Mijdrecht naar...

Fitst

Heeft u een prima conditie? Vindt u het prettig om af en toe alles uit uw lichaam te halen? Kom dan eens kijken bij...