Informatie

Het jonge wereldmuziekensemble ti-an-guis presenteert in 2014-2015 zijn tweede programma, dat eenvoudigweg dezelfde naam draagt als de band én hun kersverse cd: ti-an-guis.

ti-an-guis gebruikt op een originele manier folkmuziek uit alle delen van wereld en creëert hiermee een geheel eigen geluid en expressie; traditionele muziek gebracht op een niet-traditionele manier. De sublieme muzikale smeltkroes!

Sindsdien 2011 reist ti-an-guis als een kameleon door de wisselende muzikale landschappen van Europa, Azië en Zuid-Amerika, alle kleuren, texturen en ritmes absorberend die ze op hun weg tegenkomen. De simpele combinatie van percussie, gitaren en contrabas blijkt daarvoor uiterst geschikt, maar hét gezicht van ti-an-guis is de innemende zangeres Lovorka. Met verschillende registers, talen en timbres is zij de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet.

De leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vanuit verschillende achtergronden vormden zij in razend tempo een unieke eenheid binnen ti-an-guis. Een eerste cd en theatertournee volgden al snel.

Tianguis betekent letterlijk open markt en is afkomstig uit het Nahuatl, de taal van het Azteekse Rijk. Het is een plaats vol met kleuren, geuren en smaken, waar mensen samenkomen, niet alleen voor de handelswaar, maar ook om elkaar te ontmoeten. ti-an-guis identificeert zich met deze term, omdat deze als metafoor hun essentie weergeeft: vijf personen, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, verenigd in het muziek maken, rijk van kleur, smaak en traditie.

Kosten

Entree €18,00
Entree CJP: €12,50