Informatie

Historische verhalen en natuur
Ontdek Fort bij Abcoude onder leiding van een ervaren gids, die de geschiedenis van dit imposante bouwwerk tot leven komen! Via de brug over de fortgracht kun je uitgebreid ronddwalen op het binnenfort en genieten van de historische verhalen en de natuur. In het hoofdgebouw bezoek je het kruitmagazijn, de waterkelder en de slaapvertrekken.

De buitenmuren zijn hier wel 1,8 meter dik! Vanaf het uitzichtpunt op het oostelijke ‘Oreillon’ kun je Fort Nigtevecht zien liggen. Kun je je voorstellen dat vroeger vanaf dit punt met kanonnen werd geschoten?

Stelling van Amsterdam
Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam maakt Fort bij Abcoude deel uit van UNESCO Werelderfgoed. De Stelling van Amsterdam is een kilometerslange waterlinie, die als een ring om Amsterdam ligt. De waterlinie moest destijds de hoofdstad verdedigen tegen de vijand.

Bijzonderheden

Handig om te weten

In het fort kan het –ook op warme dagen- behoorlijk fris zijn. Neem daarom een jas, trui of vest mee.
Honden mogen niet mee.

Kosten

Volwassen normaal € 6,00
Ledenprijs € 3,00

Kinderen normaal € 2,00
Ledenprijs € 1,00

Aanmelden

Kaarten kunnen online via de site worden besteld. Op de dag van de rondleiding zijn de toegangskaarten ook te koop aan de deur.
De rondleidingen worden doorlopend gegeven. Dit kan betekenen dat u bij aankomst nog even moet wachten voordat de rondleiding begint. Wachten duurt echter nooit lang en ook buiten het fort is al van alles te zien. Een rondleiding duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.