Informatie

75 jaar vrijheid – Oorlog, verzet & bevrijding: de bewogen jaren ten tijde van de Tweede wereldoorlog in het pittoreske dorp Vinkeveen.

De Lokale verhalen uit het dorp Vinkeveen en omgeving worden verteld op een manier zoals deze door onze ouders en grootouders werden gedeeld; klein, intiem en duidelijk. Veel werd jarenlang stilgehouden, ook de onderlinge strijd in ons dorp. Een plek waar de verzetsstrijders en NSB’ers de kerkbank deelden, waar de Oranjegezindheid groot was en de boerenslimheid heerste.

Deze geschiedenis, die in het veen verzonken is op een authentieke plek in Vinkeveen, maken we levendig. De waarden van vrijheid worden uitgedragen door de nieuwe generaties, die zich in het dorp hebben gevestigd. De werkplaats van de toenmalig lokale huis -en rijtuigschilder wordt als achtergrond gebruikt voor deze verhalen. De verhalen worden verteld aan de hand van foto’s, documenten en objecten.

De tentoonstelling is samenwerking met Historische vereniging de Proosdijlanden en onderdeel van de viering 75 jaar Vrijheid in de Gemeente de Ronde venen.Openstelling expositie: Vrijheid/Blijheid – 75 jaar vrijheid in Vinkeveen

Bijzonderheden

De uitgestelde pop-up tentoonstelling is in september, de coronarichtlijnen in acht nemend, alsnog te bezichtigen op afspraak : mail naar marjolein@dwerkplaats.com