Informatie

Ad van Liempt geeft bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) online een toelichting op de tentoonstelling Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s. Ad van Liempt is journalist, auteur en programmamaker en maakte deel uit van de werkgroep van de provincie Utrecht die de foto’s voor de tentoonstelling heeft gekozen. In de tweedelige rondleiding zal hij bij zo’n 25 foto’s de verhalen achter de foto’s te vertellen.

In de tentoonstelling komen specifieke aspecten uit de tweede wereldoorlog aan bod uit de provincie Utrecht, tezamen vormen zij de visuele oorlogsgeschiedenis van de provincie; zoals de mobilisatie en de rol van de Grebbelinie, Kamp Amersfoort, de betekenis van de Maliebaan in Utrecht, en de aftocht van het Duitse leger in Woudenberg. Ook het dagelijks leven ging, tegen het decor van de oorlog, door: spelende kinderen, bruiloften, fanfare en humor.
De foto-expositie in Breukelen hoort bij het landelijke project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s', een nationaal project in het kader van de lustrumviering 75 Jaar Vrijheid. In elke provincie is in beeldbanken, bij historische kringen, musea, archieven en bij het publiek gezocht naar de 50 meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Foto’s zijn een krachtig middel om herinneringen te bewaren en de geschiedenis te laten zien. Met de verhalen die zij vertellen doordringen zij ons van de betekenis van 75 jaar Vrijheid.

De tentoonstelling Oorlog in de provincie – de Utrechtse 50 foto’s is ook van 2 juni tot en met 27 juni gratis op afspraak te bezoeken bij het RHCVV in Breukelen. Bij uw bezoek ontvangt u een gratis boekje met alle foto’s en verhalen.

Het bezoekadres is : Schepersweg 6e, 3621 JK Breukelen telefoonnummer 0346-259425

Bijzonderheden

Deze ‘online rondleiding’ zal in twee delen online komen op de website en social media kanalen van het RHCVV op donderdag 18 juni en donderdag 25 juni.

Aanmelden

Een ticket en tijdstip reserveren kan via https://www.rhcvechtenvenen.nl/bezoek-studiezaal/bezoek-de-tentoonstelling

Aanmelden

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
maandag 12 oktober, 2020 09:00 17:00
maandag 9 november, 2020 09:00 17:00
maandag 7 december, 2020 09:00 17:00

Meer 'activiteiten' van Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen