Informatie

Ook dit jaar organiseert Muziekvereniging VIOS weer een nieuw MusicKidz programma, dat start op 11 september a.s. Ondanks de huidige problematiek heeft VIOS besloten het MusicKidz-seizoen van dit jaar toch door te laten gaan.

De geldende richtlijnen van de overheid, het RIVM en de KNMO maken het VIOS niet makkelijk, maar desondanks is een lesmethode gevonden, waarbij de kinderen zich op een veilige, maar vooral leuke, manier de beginselen van het musiceren eigen kunnen maken.

Dit seizoen wordt net als vorig jaar door 6 docenten les gegeven op trompet, trombone, saxofoon, dwarsfluit en slagwerk.

Naast het maken van muziek zullen de kinderen ervaren hoe het is om in een Showband mee te lopen, doordat ook het marcheren onder de aandacht gebracht zal worden.

Kijk voor meer informatie over MusicKidz op www.vios-mijdrecht.nl, of stuur een e-mail naar musickidz@vios-mijdrecht.nl.

Bijzonderheden

Tijdens de lessen krijgen de kinderen veel te leren. Zo leren ze de beginselen van het notenschrift. En hiermee gaan ze ook direct aan het werk. Met blaas- en slagwerkinstrumenten leren ze liedjes en ritmes te spelen. Naast het musiceren leren de kinderen ook om op muziek te marcheren en verschillende commando’s die ook op straat worden gebruikt.

De lessen kosten niets, ook de instrumenten en het lesmateriaal krijgt u van ons in bruikleen. U wordt wel gevraagd voor het gebruik hiervan een overeenkomst te tekenen.

Na de 20 gratis lessen kunnen u en uw kind ervoor kiezen om lid te worden van onze muziekvereniging. Uw kind kan dan kiezen tussen verschillende instrumenten. Uiteraard wordt dit met de docent besproken. Bij VIOS leiden we leden op met als doel mee te gaan spelen in de Show- & Marchingband.

Bij het kiezen van een blaasinstrument is het wel van belang dat uw kind een deel van het gebit heeft gewisseld. Dit verschilt echter per instrument. Mocht uw kind vanwege het gebit nog niet kunnen beginnen of nog geen keuze kunnen maken, dan kan het MusicKidz team samen met uw kind een keuze maken voor een ander instrument. Hierdoor krijgt uw kind meer ervaring met noten lezen en zal daarna bij de definitieve keuze sneller doorstromen. De lessen voor de blaasinstrumenten worden tijdens het MusicKidz traject verzorgd door onze eigen leden. Wanneer uw kind besloten heeft door te willen gaan zal dit verzorgd worden door muziek-, dans- en theaterschool Kunst Rond de Venen. Wij streven er naar om de kinderen zoveel mogelijk in groepjes les te geven.

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een slagwerkopleiding. Hier kan binnen het MusicKidz traject gekozen worden voor ongestemd slagwerk (bekkens en kleine- of grote trom). De MusicKidz lessen zullen ook voor het slagwerk verzorgd worden door eigen leden. Wanneer uw kind heeft besloten om graag verder te willen met het maken van muziek, kan er gekozen worden voor melodisch slagwerk of ongestemd slagwerk. De lessen voor de slagwerkers worden verzorgd door onze eigen slagwerkinstructeur. Ook hier zullen de kinderen zoveel als mogelijk in groepen les krijgen.

Na enkele maanden zullen de kinderen ook plaatsnemen in het opleidingsorkest. Hier zien ze dan al hun vriendjes en vriendinnetjes van VIOS MusicKidz weer terug om iedere week muziek mee te maken. Ieder op zijn of haar eigen instrument.

Het MusicKidz project wordt gecoördineerd door Marinda v/d Waay en Esther van Diemen; ook voor aanmeldingen kunt u bij hen terecht. Zij zijn bereikbaar via musickidz@vios-mijdrecht.nl

Aanmelden

Opgeven kan via musickidz@vios-mijdrecht.nl waarna zowel u als uw kind kennis kan maken met de leden die de lessen zullen verzorgen.
Voor verdere vragen over het MusicKidz programma kan er ook gemaild worden naar bovenstaand emailadres.

Aanmelden