Informatie

We gaan met elkaar Mandala tekenen.

Wat zijn Mandala's:

Mandala’s kleuren, er zit meer achter dan je zou denken…
Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent ‘cirkel’. Dat staat symboliek voor de oneindigheid van het leven.
Mandala’s zijn rond of hoekig, opgevuld met afbeeldingen, vormen en symbolen, al dan niet symmetrisch en meestal gerangschikt om een middelpunt.

Oorspronkelijk komen mandala’s uit Tibet, waar boeddhistische monniken ze gebruikten bij het mediteren. Ze maakten ze zelf door middel van gekleurd zand. Ze vulden dan de ‘getekende’ mandala met gekleurd zand, door dit vanuit een gevouwen papier heel secuur in “vakjes” te gieten. Als de mandala dan af was, liepen ze er door heen en begonnen weer van voren af aan. Mandala’s kom je tegenwoordig overal ter wereld tegen, ze zijn niet gebonden aan cultuur, religie of wet.

Bijzonderheden

Mama Vita: Een netwerk voor moeders van een prachtig kind met autisme.

Jouw kind ontwikkelt zich anders….Een kind opvoeden met autisme vraagt nogal wat. Dagelijks ondervinden veel moeders dan ook de gevolgen van het autisme van hun kind(eren). Zij zitten met vragen, maken zich zorgen en voelen zich in meer of mindere mate onzeker. Zij hebben een zware taak en staan er vaak alleen voor. Dit leidt in veel gevallen tot een grote (over)belasting en veroorzaakt een verhoogd stressniveau met serieuze psychische en gezondheidsklachten als gevolg.

Zowel de kinderen als hun ouders stuiten regelmatig op onbegrip in hun omgeving. Als ouders heb je elkaar daarbij heel hard nodig om te leren van elkaar, samen op te komen voor je kinderen en om te weten dat je niet de enige bent. Mama Vita is een ontmoetingsplek voor al die moeders die aan het onderzoeken zijn hoe zij, samen met hun omgeving, hun kind(eren) zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Mama Vita is er om jouw veerkracht te versterken door inspiratie en verbinding. Samen kunnen we de verantwoordelijkheid voor onze kinderen met autisme aan. En samen maken we deze onzichtbare groep zichtbaar.

Programma

nvt

Aanmelden

nvt