Informatie

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) organiseert een kinderschrijfcafé voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Hierbij gaan de kinderen, aan de hand van materiaal uit het archief, verhalen schrijven.

Vind je schrijven leuk of wil je het graag proberen? Kom dan naar het Kinderschrijfcafé! Je wordt tijdens deze workshop uitgedaagd om je fantasie de vrije loop te laten met korte opwarmoefeningen. Hierna schrijf je een verhaal met archiefmateriaal van het RHCVV als inspiratiebron.

Het thema voor de workshop is ‘Vakanties van vroeger’. Uit het archief worden foto’s, folders, affiches en brieven gehaald die je kunnen inspireren tot mooie verhalen.

LET OP !!!!
De workshop 'Kinderschrijfcafé, workshop verhalen schrijven'vindt plaats in het RHCVV, aan de Schepersweg 6e in Breukelen. De workshop wordt gegeven door de schrijfsters Kim Schoonman–de Jong en Lyda Westerink.

Het RHCVV bewaart en beheert de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt en Weesp. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek.

Op de studiezalen in Breukelen en Weesp kun je terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd.

Bijzonderheden

Meld je snel aan voor deze leuke workshop! Aanmelden voor de workshop kan t/m vrijdag 14 augustus a.s. per e-mail via aanmelden@rchvechtenvenen.nl, onder vermelding van de naam van het kind.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 3 (incl. limonade). Betaling kan op de dag zelf (liefst met pin, anders contant gepast).