Informatie

Met kinderen zit een ongelukje vaak in een klein hoekje. Een val uit het klimrek of van de trampoline is zo gemaakt. Kleine kinderen stoppen van alles in hun mond, maar weet jij wat je moet doen bij een verslikking?

Vandaagkomt Frans van EHBO Wilnis op de koffie bij Mama Lokaal Abcoude en Frans zal wat vertellen over de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen, hoe je ze voorkomt en hoe je moet handelen. En natuurlijk kun je Frans van alles vragen rondom dit thema. De afdeling Wilnis van de KNV EHBO heeft een groot aantal vrijwilligers die jaarlijks hulpverlenen bij meer dan 30 evenementen in de Ronde Venen en mag zich daarmee de actiefste EHBO-hulpverleningsorganisatie van de gemeente De Ronde Venen noemen. Meer weten? Zie de website www.ehbowilnis.nl

Voorzorgsmaatrelen Covid-19 Bij gezondheidsklachten vragen wij je thuis te blijven. Zorg dat je goed je handen wast bij binnenkomst en houdt afstand van elkaar.

Bijzonderheden

Over Mama Lokaal Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Abcoude of Mijdrecht om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend (in Abcoude) en vrijdagochtend (in Mijdrecht) tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je mailen aan info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude en Mijdrecht. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en word je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Voorzorgsmaatrelen Covid-19 Bij gezondheidsklachten vragen wij je thuis te blijven. Zorg dat je goed je handen wast bij binnenkomst en houdt afstand van elkaar.

Ouders gezocht! Ouders Lokaal is op zoek naar moeders die het team van Mama Lokaal Abcoude willen versterken. Mail info@ouderslokaal.nl als je geïnteresseerd bent. Ook ideeën zijn welkom!