Informatie

Voeding, darmwerking en gedrag… In de praktijk is er veel relatie te vinden met deze drie verschillende manieren van kijken naar één persoon. Een darm die gestrest is geeft eerst veel reactie in gedrag en daarna steeds minder. Het is niet alleen gedrag wat je kunt zien, het kan ook zijn dat er telkens een soort van ‘koorts’ optreedt of dat de huid onrustig is. Darmen in de stress kunnen veel diverse reacties uitlokken. Hoe langer deze situatie duurt hoe slechter het immuunsysteem in de darm gaat werken. Vreemd genoeg komt er naar verloop van tijd bijna geen reactie meer van het lijf. Op die manier lijkt het dus net of iemand ergens ‘overheen groeit’.

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt heel graag met kinderen die Alle Dagen Heel Druk zijn of met volwassenen die dat gedrag vertonen. Dit betekent dat het lijf nog KAN reageren. Bovendien HOREN kinderen actief te zijn en hoort iedereen ACTIEF in het leven te staan.

In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
woensdag 20 februari, 2019 19:30 21:30

Meer 'activiteiten' van Ouders Lokaal De Ronde Venen