Informatie

Jazz violiste Julia Philippens en jazz pianist Xavi Torres zien dat anders. Beiden klassiek opgeleid zoeken zij juist in de jazz naar de techniek en kleuren die in klassiek als vanzelfsprekend worden toegepast: dynamiek, dus zacht en hard, lange frasering, etc. Klassiek violiste Rosanne bezoekt ook graag aan andere genres om zo weer sterker terug te keren naar haar klassieke "comfort zone."
Bij dit concert bent u getuige van deze kruisbestuiving. Het programma is een mix van klassiek en jazz, waarbij twee zussen met hun dierbare vriend genieten van de inspiratie die ze elkaar vanuit hun genres kunnen geven. Het programma wordt door de zussen mondeling toegelicht.

Bijzonderheden

Rosanne Philippens (viool) behoeft onder de kenners van klassieke muziek geen toelichting meer. Haar ster is inmiddels gestegen tot wereldniveau en ze treedt in binnen- en buitenland veelvuldig op als soliste in vioolconcerten en als fervent kamermusicus. Zwitserland, Zweden, Israël en Engeland.

Julia Philippens (viool) is geëvolueerd als een genre-overstijgende muzikant. Improviseren op jazzmuziek of hedendaagse klassieke muziek werd een tweede natuur sinds ze zich ontwikkelde na haar klassieke studies. Met het zeskoppige muziekensemble Fuse maakt zij furore in binnen- en buitenland.

Xavi Torres bezweek na zijn klassieke piano-opleiding voor de aantrekkingskracht voor jazz en geïmproviseerde muziek. Na cum laude te zijn afgestudeerd in ESMUC, Barcelona behaalde hij de Jazz Master en Klassieke Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij leidt zijn eigen groep, het Xavi Torres Trio, dat de meest prestigieuze Nederlandse wedstrijd won, de "Dutch Jazz Competition 2016".