Informatie

In 1941 ontmoet Greetje, opgegroeid in het streng christelijke vissersdorp Katwijk, de Duitse officier Heinz. In een fractie van een seconde neemt ze een fatale beslissing die haar leven voor altijd verandert. Heinz introduceert haar in een exclusief gezelschap Duitsers en hun vriendinnen, dat in een villa in de duinen losbandige feesten viert. Na de bevrijding vlucht ze naar Amsterdam en neemt een valse identiteit aan. Ze breekt harten, ontwricht huwelijken. Wraak is haar levensmotto. Wie haar afwijst, kan dat lelijk opbreken. Twaalf jaar later, bijna dertig jaar oud, blikt ze terug. Nuchter en zonder wroeging overpeinst ze wat ze in de levens van anderen heeft aangericht. In dit meeslepende verhaal wordt de donkere kant van de mens blootgelegd. Zonder oordeel. Zacht en zinnelijk.

Zeventig jaar na afloop van WOII stelt Hart o.a. de vraag: Wat zou jij doen in een situatie waarin je kunt kiezen tussen veiligheid en rijkdom, of angst en armoede? Waarom kiezen we in het schemergebied tussen goed en kwaad vaak voor onszelf? En waarom zijn die keuzes misschien niet ‘goed’, maar wel te begrijpen? Wie zonder zonden is…’

Madeleine Matzer maakte in 2003 al een bewerking van de roman Hart van prikkeldraad, die destijds een succesvolle maar kleine tour kende. De vurige wens om Hart nogmaals te maken voor een groter publiek met dezelfde mensen als toen – inmiddels gerijpt tot ervaren en bekende makers en acteurs – is nu uitgekomen.

Hart is de nieuwe voorstelling van de makers van eerdere succesvolle producties als Gejaagd door de wind, Alsof het voorbij is en Knielen op een bed violen.
De voorstelling wordt gespeeld door Fokka Deelen en Wendell Jaspers. Fokka Deelen was o.a. te zien in Marilyn Monroe: diamonds are a girl’s best friend en Hokwerda’s Kind. Wendell Jaspers speelt momenteel in Phaedra van De Utrechtse Spelen, en was recentelijk te zien in o.a. 4.48 Psychosis bij Thibaud Delpeut en Kwartet bij Oostpool.

Kosten

Entree €18,00
Entree CJP: €12,50