Informatie

Met geocaching kom je vaak op de mooiste plekjes, die je anders niet zomaar ontdekt. Omdat Stichting de Bovenlanden prachtige plekjes in beheer heeft, worden een aantal caches op of na bij de terreinen verstopt. Zo kunt u op een leuke manier kennismaken met de gebiedjes van De Bovenlanden.

Bijzonderheden

Wat is geocaching?

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het spel werd in het jaar 2000 voor het eerst gespeeld.
Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) waar ook ter wereld caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden.
Andere Geocachers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten, PVC buizen…
Kortom een container waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems.
Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.
Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Waar gaat het over? Je geeft mij de coördinaten en ik weet waar ik de cache kan vinden. Klinkt nogal simpel.

Laat je niet misleiden, het is moeilijker dan je denkt. Een schat vinden is één, om op de plaats van de cache te komen is een heel ander verhaal. En daar zit nu net de fun! Geocachen is dan ook ‘wandelen met een doel’ waarbij je geniet van de omgeving. Geocaching brengt je op plaatsen waar je normaal nooit zou komen.

Datum & Tijd

Datum Begintijd Eindtijd
woensdag 3 februari, 2021 09:00 17:00

Meer 'Sport en Bewegen' workshops & cursussen

Fitst

Heeft u een prima conditie? Vindt u het prettig om af en toe alles uit uw lichaam te halen? Kom dan eens kijken bij...

Fitter

U houdt van sportief en gezond bezig zijn? Dan zijn onze spel- en sportgroepen echt iets voor u. Werken aan een betere...

Fit

U bent nog fit en wilt lekker bewegen? Bij onze spel- en sportactiviteiten zijn er allerlei mogelijkheden. Ook als u...