Informatie

De Broedplaats bestaat één jaar en dat wordt gevierd! Iedereen is welkom.
Er is een leuk, divers programma. Er zijn verschillende bingorondes voor jong tot oud met leuke prijzen, er is ballen gooien voor kinderen, er wordt een video vertoont ‘verhalen van en over Maria-Oord’ van Verhalenkamer De Ronde Venen, het Repair Café besteedt speciale aandacht aan de tuin (neem uw niet meer goed werkende tuingereedschap mee en repareer het samen met iemand van het Repair Café) en meer. In de loop van de middag verzorgt Shantykoor De Turfschippers een optreden op de binnenplaats. Natuurlijk zijn er hapjes en drankjes om de innerlijke mens te versterken. Naast deze activiteiten kunt u kennis maken met de verschillende ondernemers die in de Broedplaats gehuisvest zijn. Zij geven uitleg over wat zij te bieden hebben en bij sommigen kan vrijblijvend aan een workshop worden deelgenomen.
Rond etenstijd zijn, tegen betaling, hapjes en drankjes te verkrijgen waarmee de tijd overbrugd kan worden naar het avondprogramma dat tot 20.00 uur duurt.

Bijzonderheden

De Broedplaats is ontstaan nadat de eigenaar, woningcorporatie GroenWest, enkele jaren geleden iedereen opriep om met ideeën te komen voor de zogenaamde plint van het voormalig hoofdgebouw van Maria-oord. Hieruit is de Broedplaats ontstaan.
De Broedplaats heeft als uitgangspunt dat organisaties, ondernemers en gebruikers, daar waar het kan en nuttig is en leidt tot voordeel van een ieder, met elkaar samenwerken, samen delen en samendoen. De viering van het eenjarig bestaan op 25 mei is daar een sprekend voorbeeld van. Dat er voor deze uitgangspunten belangstelling is mag blijken uit het feit dat alle beschikbare ruimtes inmiddels verhuurd zijn. De Broedplaats is te vinden aan de Herenweg 63-67 te Vinkeveen.
In de Broedplaats zijn gehuisvest Bibliotheek Vecht en Venen, Servicepunt Vinkeveen, Activiteitenruimte Het Buurtcafé en Repair Café van Tympaan–De Baat, Amerpoort Dagbesteding (voor licht verstandelijk gehandicapte jongvolwassenen), Ann’s Place –Koffie, Kunst & Lunch, Beauty Parisa, De kracht van uw Kind (Integratieve psychotherapie voor kinderen en jeugd), Celies Hair (Kapster en Visagist), Wellness Praktijk Lali en Angelika (Reiki, massages, meditatie en klankschalensessie), Hanna van Into Mindfulness trainingen, Alex Stalenberg (beeldend vormgever), YMA-praktijk (accupunctuur en meer), ‘Mind ’n Motion’ Beweegcentrum.