Informatie

Het varen van grote of snelle schepen iets voor u? Met het Klein Vaarbewijs I bent u bevoegd om op schepen te varen die langer zijn dan 15 meter en/of sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Onderwerpen die in de cursus aan bod komen, zijn: Wettelijke bepalingen die van belang zijn voor de vaart op rivieren, kanalen en meren; voortstuwingswerktuigen en veiligheidsmaatregelen; de waterwegen, omstandigheden van het vaarwater, elementaire meteorologie en het varen en manoeuvreren en de onder bijzondere omstandigheden te nemen maatregelen.

Met het Klein Vaarbewijs II er bij, mag u ook op de Eems/Dollard, Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde varen. Het Klein Vaarbewijs II is bovendien een International Certificate of Competence (ICC) inland and coastal waters. Extra onderwerpen voor deel II zijn: wettelijke bepalingen die van belang zijn voor de veiligheid van de vaart op ruime vaarwateren waarop KVB2 wordt vereist en navigatie. Doet u voor deel I en deel II tegelijk examen, dan scheelt u dat aanzienlijk in de examenkosten.

Tijdens de cursusavonden neemt de enthousiaste, CWO-erkende docent u mee door de examenstof. Deelnemen aan de cursus verhoogt uw slagingskans voor het examen aanzienlijk. Bovendien is iets nieuws leren altijd leuk en zijn de cursusavonden bij Zeilschool Vinkeveen erg gezellig.

Bijzonderheden

Cursusdata Klein Vaarbewijs II: 13, 20, 27 januari en 3 februari 2021
Tijd: van 19:30 tot 22:00.

Meer info en aanmelden: www.zeilschoolvinkeveen.nl/volwassenen

Kosten

Kosten: €175,- Koffie, thee, koekjes en digitale hand-outs zijn inbegrepen.