Informatie

DAM gaat over verschillende gedachtes en overpeinzingen tijdens de 2 minuten stilte bij de dodenherdenking op de Dam. Dit jaar overdenken we ze online en stellen we ons voor dat we er zijn. Kom je ook?

Luister mee naar de theatertekst, online voorgelezen door inwoners uit Abcoude en Baambrugge.

Vindt plaats op 4 mei 2020 20.30 uur, aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@cultuurhuisabcoude.nl.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe voorstellingen
Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag. Eerder waren dat o.a. Nasrdin Dchar, Wende & Typhoon en Orkater. Deze voorstellingen zijn in het programma terug te vinden als eigen producties.

Jongeren en Theater Na de Dam
Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling.

Bijzonderheden

Meld je aan als publiek via info@cultuurhuisabcoude.nl.