Informatie

Bouwdorp DRV 2019 was wederom een groot succes!. Ook dit jaar willen we er weer een onvergetelijke week van maken voor de kinderen in De Ronde Venen. Ouders Lokaal doet dit in samenwerking met Tympaan-De Baat, waarbij ouders participeren om deze week mogelijk te maken.

Een week lang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar kent Bouwdorp weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje.

Vrijdagmiddag sluiten we de week af. Het Bouwdorp wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp.

Educatief
De kinderen van Bouwdorp DRV zullen naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan.

Aan het begin van de Bouwdorpweek worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen waarmee ze bijvoorbeeld luxer materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes! Wij kunnen uit ervaring vertellen dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is vorig jaar heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen!

Bijzonderheden

Vind je het leuk om te helpen tijdens deze week, stuur dan ook even een mailtje! We kunnen hulp van jong en oud gebruiken! Ook MAS-ers (maatschappelijke stagieres) zijn welkom.

Aanmelden

De Kaarten à € 25,00 (contant te voldoen) zijn verkrijgbaar op zaterdag 25 mei 2019 (van 09:00-11:00 uur). De kaartverkoop vindt plaats bij het Bowlingcentrum aan de Ontspanningsweg 1a te Mijdrecht.

Aanmelden