Informatie

Er worden geen vergunningen verstrekt voor evenementen op dit moment waardoor de Bouwdorp week in augustus niet door kan gaan. Maarrrrrr…..het Bouwdorp team van Ouders Lokaal heeft een Corona-proof alternatief bedacht!

De Bouwdorp Challenge

Doe mee aan de Bouwdorp Challenge en bouw binnen één dag een object naar eigen ontwerp. Dit mag van alles zijn: een kunstobject, een hut op schaal, een zeepkistauto, etc. Laat je fantasie maar gaan.

Het is een Bouwdorp Challenge dus hout moet onderdeel van je object zijn maar verder mag je gebruik maken van allerlei materialen die je maar kunt bedenken. Je gaat buiten voor je huis bouwen die dag zodat er gejureerd kan worden en anderen -op gepaste afstand- je bouwobject kunnen bewonderen. Vrijwilligers (en ook onze mascotte Tikkie) van Bouwdorp zullen bij je langskomen om te kijken hoe het gaat met het bouwen en zullen vanaf 16:00 uur jureren. Ze zullen kijken naar de originaliteit, je ontwerptekening en de uitvoering daarvan, maar ook naar het verhaal achter je object. Het meest originele bouwobject wint een mooi prijzenpakket. We hebben voor elke dorpskern een eerste prijs.

Bijzonderheden

Deelname en aanmelden

De Bouwdorp Challenge vindt van 08:00-16:00 uur plaats op eerste pinksterdag (31 mei) en is voor kinderen t/m 12 jaar. Je meld je aan als team (mag ook alleen) met het adres waar je gaat bouwen. Je kunt je tot 28 mei aanstaande aanmelden via de website derondevenen.ouderslokaal.nl. Deelname is gratis.