Informatie

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – is niet alleen heel gezellig, maar versterkt ook de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

De Bibliotheek biedt u daarvoor BoekStart, een speciaal voorleesproject voor de allerjongsten. Bij de aangifte van de geboorte krijgen ouders een brief met een waardebon. Met deze waardebon kunnen zij gratis een BoekStartpakket ophalen in de Bibliotheek. Dit BoekStartpakket bestaat uit een bibliotheekabonnement en een BoekStartkoffertje.

Verder vindt u in de Bibliotheek de BoekStart-collectie: stoffen boekjes, bad-boekjes en hard-kartonnen boekjes speciaal voor baby- en peuterhandjes. In een aantal vestigingen is een voorleesbank aanwezig.

Kijk op BoekStart voor meer informatie over voorlezen, handige tips, leuke apps en filmpjes.

Hebt u geen waardebon ontvangen? Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom met uw baby in de Bibliotheek. En lid worden is voor kinderen tot 18 jaar gratis.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Bibliotheek en wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.