Informatie

Het is de winter van 1945-1946. De oorlog is voorbij, een romantische tijd breekt aan voor mevrouw van der Stam uit Abcoude. Op de slotgracht van het fort vind zij de liefde.

Na het vertrek van de Duitsers worden er weer Hollandse soldaten gelegerd op het fort. Mevrouw van der Stam is 22 jaar oud en gaat met haar vrienden schaatsen op de slotgracht. Dan ziet ze hem, een militair met witte trui, blond haar en blauwe ogen. Mevrouw van der Stam is meteen verkocht en vraagt hem "Zullen we samen zwieren?". Ze zijn gaan zwieren, ze hebben elkaar vastgehouden en ze hebben elkaar nooit meer losgelaten.

Fort bij Abcoude, een goed bewaard geheim, barst van de mooie verhalen zoals deze. Het verliefde meisje van 22 is inmiddels 98 jaar oud. Zij vertelt haar verhaal tijdens Pop-up restaurant SterkWater op Fort bij Abcoude. Deze mooie liefdesgeschiedenis, de prachtige natuur rondom het fort en nog meer verhalen kun je tussen 13 februari en 8 maart ervaren. Een perfecte tip voor valentijnsdag. Na een wandeling met prachtig uitzicht kom je aan bij het fort. Daar wacht een speciaal samengesteld menu op je, terwijl je geniet van verhalen en live muziek.
Het belooft een explosieve avond te worden.
De tafels staan in het oude kruitmagazijn, naast de slaapvertrekken van de soldaten. Na een succesvolle eerste editie op Fort Lunet II met duizend gasten, volgt nu op Fort bij Abcoude een nieuwe reeks diners vol met beleving. Niet alleen het fort uit 1885 zelf is bijzonder, ook de flora en fauna rond het monument. Zo vind je er regelmatig vleermuizen, ijsvogels en andere bijzonderheden. Het rijksmonument staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. In een jaar tijd strijkt dit SterkWater op vijf forten neer. De geschiedenis en natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie staat centraal. SterkWater maakt van een avond dineren op deze unieke locaties een ware culinaire en historische beleving.

Bijzonderheden

Pop-up restaurant SterkWater bezet Fort bij Abcoude; het oudste landfort van de stelling van Amsterdam

Pop-up restaurant SterkWater strijkt in een jaar tijd op vier forten van de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie neer. Beleef tijdens een avond SterkWater de geschiedenis van de forten. De historie van de vier forten wordt verteld in gerechten, verhalen en middels live muziek. SterkWater maakt van een avond dineren op deze unieke locaties een ware culinaire beleving.

SterkWater vertelt het verhaal van cultureel erfgoed

Na een succesvolle eerste editie op Fort Lunet II met duizend gasten, volgt nu op Fort bij Abcoude een nieuwe reeks diners vol met beleving. Tijdens het diner ontdek je het kruitmagazijn, de waterkelder en slaapvertrekken van de soldaten. SterkWater neemt haar gasten mee op ontdekkingsreis in de wereld van de voormalige bewoners van het fort. Het fort dateert uit 1885 en wordt onderhouden door Natuurmonumenten. Het rijksmonument staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Culinaire beleving op een historische locatie

SterkWater laat haar gasten de unieke Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam beleven en proeven. Het menu is een reis door de tijd en door de natuur, elk gerecht vertelt een verhaal over Fort bij Abcoude. Het pop-up restaurant verbindt gasten met elkaar en vertelt volop verhalen. De bediening en keuken wordt verzorgd door The Colour Kitchen on Tour. Dit initiatief biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw.

Een avond SterkWater betekent horen, zien en proeven.
Een unieke beleving die je moet ervaren.

Kosten

Een ticket kost €54,95 p.p. en daarvoor krijg je een bijzondere avond inclusief: welkomstdrank, amuse, viergangendiner en koffie/thee.