Informatie

De start en de finish is net als afgelopen jaar bij de Hollandse kade. Deze locatie is uitstekend geschikt hiervoor en dankzij de Voetbal Club Abcoude kunnen wij voor de inschrijving ook gebruik maken van hun kantine.

Bijzonderheden

Er is in 2018 GEEN defilé vanaf 't Markvelt. De kinderen lopen op de laatste avond langs de Voordijk terug naar de Hollandse Kade waar ze worden binnengehaald door de Abcouder Harmonie.

Als alle kinderen binnen zijn zal de Abcouder Harmonie nog extra muziek ten gehore brengen en wordt de "Sociaal bokaal" uitgereikt. De scholen kunnen de medailles dan ook uitreiken (sommige scholen doen dat de volgende dag).

De plaatselijke middenstand heeft voor alle kinderen iets lekkers verzorgt voor tijdens de wandeling.

Voor de kinderen is het ieder jaar weer een feest en zo willen we het ook graag houden! Voor de scholen is het een week van aanpassen en snel schakelen als er veranderingen in het programma zijn. Afgelopen jaar was het op de maandag door het dreigende slechte weer de vraag of de eerste avond door zou gaan. Het is daarbij belangrijk iedereen zo goed mogelijk te informeren. De communicatie tussen de vakanties door en vlak na het weekend is niet eenvoudig gebleken. Verder zijn de kinderen de week onrustig en aan het eind van de week behoorlijk moe. Vrijdag lesgeven is bijna onmogelijk.

Om bovenstaande punten te verbeteren zullen we vanaf 2019 twee jaar een proef doen door de Avondvierdaagse te starten op dinsdag in plaats van maandag. De laatste dag wordt dan vanzelfsprekend vrijdag in plaats van donderdag.

Kosten

-Het inschrijfgeld per kind is vastgesteld op €4.00 (dit is inclusief de bijdrage voor de begeleider en herinnering). Voor wandelaars/begeleiders zonder herinnering €1,50. Late inschrijvers betalen €0.50 extra.
-We verwachten van de deelnemers dat er minimaal 1 begeleider meeloopt op 2 kinderen, waarbij ieder kind weet bij welke begeleider hij/zij hoort!