Informatie

De Lions Abcoude-Baambrugge en Rabobank Amstel en Vecht hebben elkaar gevonden in het organiseren van een fietstocht. Een bijzondere fietstocht, één die maatschappelijke doelen dichtbij huis ondersteunt. Dit past helemaal bij het lokale karakter van zowel de Lions als de Rabobank. Daarnaast heeft Rabobank een lange geschiedenis in de ondersteuning van professionele en amateur wielrennerij en ook de Lions hebben fietservaring, bijvoorbeeld ‘De Ronde van het Groene Hart’.

Op de fiets?
Met de zomer in zicht zijn de geplande tochten – 12,5 – 39 en 64 kilometer natuurlijk ideaal voor de fiets. Maar ook tandems, scootmobiels, elektrische fietsen en verder alles wat wielen heeft zijn van harte welkom.

Bijzonderheden

Routes
De routes worden uitgezet door twee Lions die kortgeleden hebben deelgenomen aan de barre fietstocht van Italië naar Rotterdam voor kankerbestrijding en hun sporen op de fiets dus wel hebben verdiend.
De kortste route is vooral bedoeld voor gezinnen, de middellange – de Stellingroute – voor de liefhebbers en de langste – langs de grenzen van onze gemeente – voor de echte doortrappers.

Sponsorgeld en goede doelen
Door te fietsen verdient u geld voor uw eigen school, vereniging of belangenorganisatie. Er is € 5.000 beschikbaar om te verdelen onder de deelnemende clubs uit Abcoude en Baambrugge. Deze verdeling gaat op basis van het aantal kilometers en het aantal deelnemers en staat onder streng toezicht van de organisatie. Een club moet minimaal 20 deelnemers hebben.

Aanvullend is er € 2.500 beschikbaar voor verbetering van de mobiliteit van ouderen en licht gehandicapten in Abcoude en Baambrugge. Stichting Tympaan-de Baat heeft met steun van het Oranjefonds een ‘Plusbus’ verworven voor Abcoude en Baambrugge. Dit bedrag gaat besteed worden om de bus echt op weg te helpen, o.a. door het trainen van de vrijwillige chauffeurs.

Partners
Tijdens de route wordt er met behulp van partners gezorgd voor diverse verrassingen. Zeker is al dat de Mobiele Fietsenmaker gratis zijn diensten aanbiedt. De andere verrassingen houden wij nog even in petto. Lions zijn nu al druk met de voorbereiding van de organisatie. Alle inwoners en organisaties in Abcoude en Baambrugge zullen duidelijk, huis-aan-huis, geïnformeerd worden. Ook onze bekende regionale weekbladen en de lokale radio en TV worden verzocht mee te werken om Abcoude en Baambrugge in beweging een groot succes te maken.

Kosten

Met de Rabo als sponsor zijn de kosten voor deelname laagdrempeling. € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Aanmelden

nvt

Andere categorieën