Informatie

Traditiegetrouw wordt er in de week van 6 juni tot en met 10 juni de nationale Zwem4daagse gehouden in het Veenweidebad in Mijdrecht. Dit festijn vindt nu al weer voor de vierde keer plaats en wordt weer georganiseerd door Zwem- en polovereniging De Amstel.

Evenals voorgaande jaren belooft het ook dit jaar weer een feestweek voor alle deelnemers te worden met naast het zwemmen een heel groot aantal randactiviteiten, dit jaar ook met onderdelen voor volwassenen, zoals een wijnproeverij, clinic vlinderslag en meer.

Steeds weer werd het deelnemersaantal van het jaar ervoor overtroffen. In 2013 begonnen met 230 deelnemers, in 2014 waren het er 364, en in 2015 maar liefst 460. Als de stijgende lijn wordt doorgetrokken hoopt de organisatie dit jaar de grens van 500 ruimschoots te overschrijden.

Een groot aantal regionale sponsors zal ook dit jaar weer alle activiteiten mogelijk maken.

Bijzonderheden

Elke deelnemer kan kiezen om per avond 250, 500 of 1000 meter te zwemmen en daarmee na 4 dagen een totaal te behalen van 1, 2 of 4 kilometer. Door 4 avonden je baantjes te zwemmen kun je aan de eisen voor een medaille voldoen.

Een groot aantal regionale sponsors zal ook dit jaar weer alle activiteiten mogelijk maken.

Ook is er naar gestreefd de data niet samen te laten vallen met de wandel4daagsen in de regio, zodat deelnemers aan beide activiteiten kunnen deelnemen.