Informatie

Filmgroep De Ronde Venen organiseert voor de 20e keer het filmfestival “De Ronde Venen Open”. Dit is een festival voor amateur-filmmakers. De inzendingen komen uit het hele land, maar ook uit België en Duitsland.

Amateurfilmers krijgen hier de kans hun films ter beoordeling voor te leggen aan een deskundige jury. De jury selecteert uit de inzendingen de 24 beste films die in de loop van de dag vertoond worden. Er zijn twee categorieën; speelfilms en informatieve films. Per categorie worden de drie beste films gekozen en er is een laureaat voor de allerbeste film van het festival. De winnaars worden aan het eind van de dag bekend gemaakt.

Iedereen is de hele dag welkom op het festival, men kan alle filmblokken volgen of slechts een deel door tijdens een pauze binnen te komen. Het festival is voor bezoekers een unieke kans om zeer verschillende, kwalitatief goede, films te zien. Na iedere film wordt de maker geïnterviewd. Na het zien van een film krijgen bezoekers daardoor ook een indruk hoe zo’n film gemaakt is. De pauzes zijn een mooie gelegenheid om met (andere) filmmakers van gedachten te wisselen.