Informatie

De landelijke rijvereniging de Slotruiters werd in 1934 opgericht door een aantal enthousiaste boeren en andere paardenbezitters uit de omgeving van Abcoude. Aangezien er vanaf het vroege begin werd geoefend op de terreinen waar vroeger het Slot van Abcoude heeft gestaan, werd de vereniging ‘De Slotruiters’ genoemd.

In 1963 werd de ponyclub opgericht, deze fungeerde toen nog apart van de Landelijke Rijvereniging. In 1974 werd er besloten tot een fusie over te gaan. Sindsdien gaan wij als LR en PC de Slotruiters door het leven.

In 1994 werd het huidige complex, gelegen aan de Oude dijk in Abcoude, gebouwd met behulp van veel leden. Daardoor beschikken we over een modern complex, waar zomer en winter gereden kan worden. Kijk hier voor foto's van onze faciliteiten.

De vereniging heeft ruim 100 leden en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) in Ermelo.

Meer 'Sportorganisaties'

De Veenlopers

Iedere dinsdag- en donderdagavond om 19.30 uur wordt er verzameld op de Rendementsweg, industrieterrein van Mijdrecht,...